*Edirne'mizin Tunca, Meriç, Arda ve Ergene akarsularının yarattığı deltalar ile bölgemize mahsus iklimin yarattığı bitki örtüsüyle, özellikle yöremize özgü çeşitli otlar ve kekik ile beslenen süt veren inek sütünden yararlanılmaktadır.
*Edirne beyaz peyniri diğer yörelerden elde edilen süt ile yapılan peynirlerden renk, koku ve tat gibi özellikler bakımından farklılıklar yaratmaktadır.
*Üretim tekniği açısından en önemli özellik ise: üretimde sadece tuz ve doğal şirden mayası kullanılmasıdır. Bunun dışında başka hiçbir katkı maddesi kullanılmamasıdır.
* Tam Yağlı İnek Sütünden İmal Edilmiştir
*Uygun Saklama Koşullarında En Az 180 Gün Olgunlaştırılmıştır.
*Teneke Peyniri genel olarak orta sertlikte çıkmaktadır.