Geçmişte tüm baharatlar taş değirmende öğütülerek toz haline getirilir ve Poy hazırlanırdı.
Trakya mutfağında Tuz Biber olarak adlandırılan bu lezzet karışımı kızartılmış ve yağlanmış ekmek üzerine sürülerek kahvaltıda tüketilir.
Edirne Yöresel: İlimizdeki Kadın Kooperatiflerinin üretip TÜTAGEM Laboratuvarının analiz ettiği gıda ürünleri ile Edirne’ye özgü coğrafi işaretli yöresel ürünlerin yanı sıra Olgunlaşma Enstitüsü Sanatçıları, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, Kadın Girişimciler, Toplum Merkezi ve SODAM’lardan faydalanan kadınların ürettikleri el emeği ürünlerin tek çatı altına alınarak tanıtılması, pazarlanması ve kalite standartlarının arttırılması amacıyla “EDİRNE YÖRESEL” markası doğmuş ve edirneyöresel.com.tr web sayfası kurulmuştur.